Viktor Stojanović

Портрет Виктора Стојановића

Виктор Стојановић (Партизан, 2001. годиште) je победник ОП Београда, тениског турнира III категорије за дечаке до 14 година, одржаног овог викенда у у ТК Victoria. Тим поводом разговарамо са овим перспективним играчем:

 

Viktor Stojanović Детаљније Портрет Виктора Стојановића

 

Znak pitanjaВикторе, честитамо! Шта је претходило овом успеху и какви су твоји утисци после освајања првог трофеја ове године?

Пре свега хвала на честиткама, ове године сам остварио доста добрих резултата: осмина финала Дворанског Првенства Србије до 14 година, 2. место на 3. категорији до 14 година у Београду као и 3. место до 14 година 4. категорија (на бетону), који су ми дали самопоуздање и допринели освајању овог турнира у ТК Victoria. Утисци после освајања овог турнира су фантастични и презадовољан сам како сам одиграо читав турнир.

 

Viktor Stojanović, Miro Rakočević, Teniski klub Spin
Са спаринг-партнером Миром Ракочевићем после финала турнира у ТК Spin

 

Znak pitanjaКада си почео да тренираш тенис и зашто си се определио за индивидуални спорт?

Тенис сам почео да тренирам са 9 година код тренера Дејана Којића. Определио сам се за индивидуални спорт зато што ту све од мене зависи. Први контакт са лоптицом и рекетом имао сам са 4 године када сам играо са татом у ТК Sa&Ni, тада нисам тренирао, али сам одмах пребацивао лоптицу преко мреже.

 

Viktor Stojanović
Почетак тренирања у хали Бинор 2010.

 

Znak pitanjaДа ли би нам представио свој клуб, тренера и другаре са којима најчешће спарингујеш?

Тренирам у тениском клубу Партизан, тренира ме Вељко Барјактаровић већ 3 и по године. Вељко је изузетан и строг тренер, али је вредан и пожртвован у раду са нама такмичарима. Такође тренирам у групама код Дејана Вукојичића (у тениском клубу Колонијал) и код Ивана Петковићатениском клубу Харон). Дејан Вукојичић је врхунски тренер и јако ми значе његови тениски и психолошко-педагошки савети. Такође бих овом приликом хтео да се захвалим тренерима Радету Ђумићу, Зорану Бућану и Растку Јаковљевићу, који су допринели мом напретку у претходних пар година. Најчешће спарингујем са Миром Ракочевићем и са неколико девојчица које су у самом врху до 14 и 18 година.

 

Viktor Stojanović, Veljko Barjaktarović
Са својим тренером Вељком Барјактаровићем

 

Znak pitanjaКо је твој кондициони тренер и колико пажње посвећујеш кондиционим тренинзима?

Мој кондициони тренер је Зоран Грбовић, који је и тренер наше Дејвис Куп репрезентације. Зоран је врхунски стручњак и најбољи кондициони тренер у Србији! Посвећујем доста пажње кондицији, јер је она једна од најбитнијих ствари у тенису. Кондицију код Зорана радим у тениској академији Богдан Обрадовић.

 

Viktor Stojanović, kondicioni trener Zoran Grbović i Bogdan Obradović
Са кондиционим тренером Зораном Грбовићем и са Богданом Обрадовићем

 

 

Znak pitanjaШта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променио или поправио у својој игри?

Својим највећим врлинама у тенису сматрам: борбеност, упорност, форхенд, а поправио бих сервис.

 

Viktor Stojanović, Nikos Rozos
Међународни турнир у Чачку 2013. Са дубл-партнером Никосом Розосом из Грчке (у светлоплавој мајици)

 

Znak pitanjaКоји рекет користиш?

Користим рекет Баболат. Са Баболатом имам уговор и ти рекети ми одговарају.

 

Viktor Stojanović, Dušan Lajović
Са Душаном Лајовићем

 

Znak pitanjaКако успеваш да ускладиш обавезе у школи, дружење и фејсбук са тренинзима и турнирима? Да ли си и ове године ишао на такмичење из историје или неког другог предмета?

Успевам да ускладим све обавезе, наравно уз помоћ родитеља, и што се тиче школе уз помоћ разредне, која увек има разумевања за моја одсуства због турнира. Сваке године идем на такмичење из историје. У петом разреду сам прошао на градско такмичење, а у шестом и седмом свега неколико бодова ми је фалило за пролазак са општинског на градско.

 

Viktor Stojanović
Градско такмичење из историје 2013. Са наставником и другом

 

Znak pitanjaКакви су ти планови за ову сезону, хоћеш ли наступати на међународним турнирима?

Планови за ову сезону су ми улазак у топ 15 на ранг-листи Tениског савеза Србије, освајање пуно трофеја, турнира и постизање што бољих резултата на међународним турнирима. Играћу међународне турнире у Србији и понеки ван ње.

 

Viktor Stojanović, Dejan Vukojičić
На кампу на Златибору са тренером Дејаном Вукојичићем

 

Znak pitanjaИ за крај: са ким се највише дружиш на турнирима? А од девојчица?

Што се тиче дечака дружим се са: Миром Ракочевићем, Борисом Стојановићем, Ацом Симеуновићем, Алексом Баљем, Андријом Никићем… А моје другарице из Партизана су: Андриана Симовић, Милица Николић, Тамара Ераковић, Тијана Николић, Милица Панић (репрезентативка из генерације Иване Јоровић), Јована Станојевић. А за крај ћу вам навести остале девојчице са којима се дружим на турнирима: Мина Обрадовић, Јована Цветковић (2000. годиште), Јована Бадњар…

 

Viktor Stojanović, Bojana Jovanovski
Са Бојаном Јовановски

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *