Портрет Уроша Арсића

Урош Арсић (ТК Sportissimo Крушевац, 2001. годиште) је победник ОП Ниша, турнира I категорије до 16 година, одржаног претходног викенда у Тениској академији Живковић. Ове године још двапут је играо у полуфиналу. Представљамо перспективног тенисера из Крушевца!

Детаљније Портрет Уроша Арсића

❓ Уроше, честитамо! Да ли можеш нашим читаоцима да наведеш своје најзначајније резултате од када се такмичиш?

Хвала, спортски поздрав за ваше читаоце. За мене су сви турнири подједнако важни, а најзначајнији су улазак међу осморицу најбољих на државном првенству, финале Тошиног меморијала 2015, победа на турниру Б категорије Првенство ТСИС; био сам финалиста летњег турнира Б категорије ТСИС, победник сам многобројних турнира до 12, 14 и 16 година. Најзначајнији ми је овај последњи, јер сам напорни тренирао и спремао се овог лета.

 

 

❓ Да ли би нам представио свој тениски клуб, тренера и клупске другаре?

Мој тениски клуб је ТК Sportissimo. Тренер са којим радим је Дарко Милошевић. Са њим радим од своје девете године и овом приликом желим да му се захвалим на стрпљењу, разумевању и подршци током свих ових година. Клупских другара немам баш пуно, углавном су сви млађи од мене, али се лепо слажемо и имају моју подршку.

 

 

❓ Колико је тенис популаран у Крушевцу и да ли има довољно дечака твог узраста са којима можеш да спарингујеш, или играш са рекреативцима?

У време када сам ја почео да тренирам било је пуно деце и имали смо мотивацију да тренирамо и такмичимо се. Касније су многи одустали, остало је пар нас такмичара у различитим узрастима. Спаринговали смо међусобно али то није било довољно, па сам морао да спарингујем са рекреативцима и да одлазим у друге градове да бих играо са својим вршњацима.

 

Uroš Arsić
Урош са својим пехарима

 

❓ Да ли мораш нечега да се одричеш како би напредовао у тенису? Успеваш ли да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и турнирима?

Одрицања су велика. Тениски и кондициони тренинзи, као и свакодневни спаринзи, одузимају превише времена. Често сам уморан и немам времена да се дружим и излазим пуно. Определио сам се за такав начин живота од малих ногу и тенис је оно у чему уживам. Током основне школе успевао сам да постигнем одличне резултате, уписао сам средњу школу коју сам желео, али сада већ размишљам о ванредном школовању.

 

 

❓ Са којим познатим тенисером би волео да играш дубл? И волиш ли да играш дубл?

Највише бих волео да играм дубл са Ником Кириосом, јер ми је омиљени тенисер и имамо сличан стил игре. Дубл волим да играм, али је сингл несто у чему сам бољи.

 

 

❓ Где видиш себе за пет-шест година?

Свакако у тенису јер је то мој животни избор, али чујемо се кроз пар година па ћу вам дати конкретнији одговор 🙂

 

Uroš Arsić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.