Турнир „O1 Properties Christmas Cup 2017“ U14 (Химки, Русија) и ове године на Малим играчима

Као и претходне две године, крајем 2017. и почетком 2018. године ћемо детаљно извештавати са једног посебног турнира: Tennis Europe турнира 1. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, O1 Properties Christmas Cup 2018, који се од 30. децембра 2017. до 6. јануара 2018. године одржава у Тениској академији Островски у Химкију у Русији. Свако ко је присуствовао овом турниру, који је 2015. године проглашен за најбоље организован Tennis Europe турнир, може да посведочи да је реч о заиста посебном тениском догађају.

Као и 2015. и 2016. године, Тениска академија Островски из Химкија (предграђе Москве) ће за наше читаоце обезбедити ажурне информације, слике и занимљивости.

Детаљније Турнир „O1 Properties Christmas Cup 2017“ U14 (Химки, Русија) и ове године на Малим играчима

Турнир O1 Properties Christmas Cup U14 2018 биће одигран у Академији Александар Островски (Alexander Ostrovsky Academy) по пети пут. Турнир је највише TE категорије, прве. Учествоваће водећи европски јуниори из 26 земаља, а наступиће национални тимови Француске, Кореје, Украјине, Белорусије и Бугарске.

На турниру ће наступити изузетно јака екипа из Србије: ту ће бити дворански прваци Србије Фатма Идризовић и Лука Јовановић, као и финалиста и полуфиналиста Дворанског првенства Србије до 14 година Никола Зекић и Бранко Ђурић. Сигурни смо да ће најбољи начин представити Србију на једном од најјачих европских турнира. Срећно!

 

O1 Properties Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki
Српска експедиција у Москви: Фатма Идризовић, Лука Јовановић, Бранко Ђурић и Никола Зекић

 

Успешан наступ желимо и Александри Симевој из Македоније и Дивни Ратковић из Црне Горе!

Квалификације почињу у суботу 30. децембра и од српских такмичара у њима ће наступити Лука Јовановић, а 1. јануара 2018. године почиње главни жреб.

 

Најбоља светска јуниорка Анастасија Потапова, иначе чланица Тениске академије Островски, освојила је овај турнир у синглу и у дублу 2014. и 2015. године. Године 2016. победница у синглу је била Украјинка Дарија Снигур, а у дублу Рускиње Дарија Астаков и Марија Шушарина. 2017. је тријуфовала Рускиња Марија Тимофејева. У конкуренцији дечака апсолутни победници су Руси: 2014. је турнир освојио Ален Авиџба, 2015. Тимофеј Скјатов, 2016. Алибек Качмазов а 2016. Михаил Горохов. Прошле године је 3. тенисер на ETA ранг-листи, наш Хамад Међедовић био финалиста и у синглу и дублу, док су 2016. године у дублу тријумфовали наш Виктор Јовић и Пољак Давид Тацхала.

 

 

Као и претходних година, организатори ће се потрудити да им боравак у Химкију и Москви буде незабораван.

У петак 5. јануара 2018. сви посетиоци ће уживати у егзибиционом дубл-мечу под неонским светлима, у којем је прошле године учествовао српски тенисер Хамад Међедовић. Пре тог меча био је одржан „Kids Day“, у учешће деце из Јединствене руске 10s Minitennis, под руководством Александра Златоустова из Академије Островски. Домаћин свечаног отварања биће познати ТВ водитељ Иван Траоре.

За госте турнира O1 Properties Christmas Cup и ове године биће организована посета Црвеном тргу и главним знаменитостима Москве.

 

O1 Properties Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

Квалификације почињу 30. децембра, а главни жреб са 48 јуниора и јуниорки 1. јануара. У дубловима учествује по 24 пара. Игра се на тврдој подлози (акрилној). Учествоваће укупно 160 такмичара, који ће бити смештени како у Академији, тако и у званичном хотелу Double Tree by Hilton, недалеко од терена.

 

Учесници турнира O1 Properties Christmas Cup ће се између мечева налазити у Player’s Village, где их чека богат програм – посета Црвеном тргу, разне радионице, забавне анимације са животињама, као и шампионати у фудбалу и тенису на PlayStation Battle, стоном тенису, сликање у фото-кабини, такмичење у кувању и још много тога!

 

Организацију турнира помогли су Регионална управа Москве, Одељење за социјалну политику и Градска администрација Химкија.

 

Генерални партнер је О1 Properties – приватна инвестициона компанија.

Технички партнер Баболат ће учесницима представити своје најновије производе и технологију.

Маркетиншка агенција ONE Sports Global Management је званични партнер турнира.

 

O1 Properties Christmas Cup 2018 U14, Alexander Ostrovsky Academy Khimki, Teniska akademija Aleksandar Ostrovski Himki

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.