ОП Краљева, TK Top Tennis, дечаци и девојчице 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 18-19.9.21.

Отворено првенство Краљева, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 12 година, тзв. „швајцарац“, игра се 18. и 19. септембра 2021. године у TK Top Tennis, у оквиру календара Тениског савеза западне Србије. Игра се на шљакастим теренима. Пријава за турнир је онлајн и на лицу места, а котизација је 1.500 динара. Будите уз Мале играче!

Најуспешнији на ОП Краљева до 12 година у формату „швајцарац“ у TK Top Tennis, били су Матија Стојановић (TAŽ) и Даница Марјановић (TAŽ). Код девојчица су 2. место освојиле Сандра Радовановић (ALE) и Хана Илић (TPC), а трећа је Милена Брђанин (TTA), а у конкуренцији дечака другопласирани су Андреј Миловановић (RAO) и Лука Пантелић (KRU), а трећи је Филип Вучковић (TTA). Честитамо!


Matija Stojanović, Boris Premović, Otvoreno prvenstvo Kraljeva do 12 godina Švajcarac, Teniski klub Top Tennis Kraljevo
Победник Матија Стојановић са Борисом Премовићем, тренером у ТК Top Tennis

Детаљније ОП Краљева, TK Top Tennis, дечаци и девојчице 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 18-19.9.21.Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 19.9.2021. 14.49 h

Резултати:

 


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесника:

 

2 мишљења на „ОП Краљева, TK Top Tennis, дечаци и девојчице 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 18-19.9.21.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 мишљења на „ОП Краљева, TK Top Tennis, дечаци и девојчице 12 год, 3. кат, „швајцарац“, 18-19.9.21.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *