Ilija Ilić, Ognjen Ristić, Dušan Marinković, SERBIAN GRAND PRIX do 14 godina, Teniski klub Top Spin Kragujevac, Škola tenisa Top Spin Kragujevac

SERBIAN GRAND PRIX, TK Top Spin Крагујевац, девојчице и дечаци 14 год, 3. кат, 13-14.11.21.

SERBIAN GRAND PRIX, турнир 3. категорије за дечаке и девојчице до 14 година (некадашњи „швајцарац“), игра се 13. и 14. новембра 2021. године у TK Top Spin у Крагујевцу, у оквиру календара Тениског савеза западне Србије. Игра се на шљакастим теренима, у балону. Пријава за турнир је онлајн и на лицу места – за дечаке у суботу до 9 часова, а за девојчице до 12 часова; котизација износи 3.000 динара. Будите уз Мале играче!

Највише успеха на турниру 3. категорије до 14 година SERBIAN GRAND PRIX у TK Top Spin у Крагујевцу, имао је Илија Илић (VER), док су друго место освојили Огњен Ристић (JTK), Андреј Кичоуков (JTK), Новак Вукићевић (TSK) и Олег Ђаковић (TTA). Честитамо!

На турниру су наступиле само 3 девојчице, које су одиграле мечеве једна против друге, али турнир неће бити званично евидентиран за ранг-листу.


Детаљније SERBIAN GRAND PRIX, TK Top Spin Крагујевац, девојчице и дечаци 14 год, 3. кат, 13-14.11.21.

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


Девојчице

На турниру су наступиле само 3 девојчице, које су одиграле мечеве једна против друге, али турнир неће бити званично евидентиран за ранг-листу.

⌛ 13.11.2021.

Жреб:


Дечаци

⌛ 14.11.2021. 13.32 h

Резултати:

SERBIAN GRAND PRIX do 14 godina, Teniski klub Top Spin Kragujevac, Škola tenisa Top Spin Kragujevac

SERBIAN GRAND PRIX или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


Списак учесница:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1ДОБРОДОЛАЦ ПЕТРАTPC27
2РАШКОВИЋ НАЂАPUM69
3ДОЈЧИНОВИЋ ЕНАJTK0
Просечан ранг учесница: 48,00

Списак учесника:

1СТОИСАВЉЕВИЋ ВОЈИНRAO122
2KITCHOUKOV ANDREIJTK196
3ПАНТЕЛИЋ ЛУКАKRU0
Просечан ранг учесника: 159,00

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *