Simona Kitanovska, Joana Milkova, ZELEN TENIS TURNIR, devojčinja do 11 godini, Teniska akademija Aerodrom Skopje, Makedonska teniska federacija

ЗЕЛЕН ТЕНИС ТУРНИР, јуниорки до 11 год, ТК Академија Аеродром-Скопје, 19-20.2.22.

Претстојниов викенд, 19 и 20 февруари 2022 во ТК Академија- Аеродром Скопје се одржува зелен турнир за девојчињата до 11 години од календарот на Тениска федерација на Северна Македонија. Се игра на тврда подлога, на еден терен. Делегат: Владимир Дојчинов. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи.

Победничка на Зелениот турнир е Симона Китановска (ТК МТП; Cherry Sport), која во финалето ја победи Јоана Милкова (ТК Мондано) 4-1 4-2. Честитки!

Трето место освоија Maја Џајковска (ТК Топ спин) и Нас Бајрам (ТК Топ спин; Cherry Sport).


Драги читатели, доколку имате информации, слики и видеа кои сакате да ги споделите со Мали играчи ве молиме проследете ги на вибер контактот 📞 +389 70 287 100


Детаљније ЗЕЛЕН ТЕНИС ТУРНИР, јуниорки до 11 год, ТК Академија Аеродром-Скопје, 19-20.2.22.

Cherry Cup Skopje 2022, Skoplje, Skopje Severna Makedonija, Cherry Sport


Cherry team прославува 🙂


Пријавете се да добивате обавестувања на меил кога ќе ја објавиме новата статија. 🔽


Главен турнир, полуфинале:

Симона Китановска (ТК МТП; Cherry Sport) – Maја Џајковска (ТК Топ спин) 4-3(1) 4-1

Јоана Милкова (ТК Мондано) – Нас Бајрам (ТК Топ спин; Cherry Sport) 4-1 4-2


⌛ 20.2.2022. 14.46 h

Главен турнир:

ZELEN TENIS TURNIR, devojčinja do 11 godini, Teniska akademija Aerodrom Skopje, Makedonska teniska federacija

Разигрување:

ZELEN TENIS TURNIR, devojčinja do 11 godini, Teniska akademija Aerodrom Skopje, Makedonska teniska federacija

Список на учесници:

РБПрезиме и имеКлуб
1Симона КитановскаМТП
2Дина ВеличковаТумба
3Јована АтанасовскаЈУГ
4Дарија ЃорѓиевскаМондано
5Јана ЦрничиќЈУГ
6Ерика СтојчевскаЈУГ
7Ана БардаровскаТумба
8Нас БајрамТоп спин
9Ева ДебарлиеваМондано
10Маја ЏајковскаТоп спин
11Надица БлажевскаЦрна река
12Дина ТреневскаЈУГ
13Тамара ЦелакоскаТоп спин
14Марија ПоповскаЈУГ
15Јоана МилковаМондано

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.