Јована и Олег најдобри портокалови играчи на Детски црвен и портокалов турнир за девојчиња и момчиња до 8 и 10г. – ТК Фан тенис, Скопје – 01.-02.10.22

Претстојниов викенд, 01 и 02 октомври 2022 во ТК Фан тенис, Скопје се одржува Детски црвен и портокалов турнир за девојчиња и момчиња до 8 и 10 години од календарот на Тениска федерација на Северна Македонија. Делегат на турнирот Горан Николовски. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи. Потсетување за сите родители!!! Внимавајте со организација…

Детаљније

Првата и втората екипа на ТК Југ најдобри на Екипно првенство до 14г. – јуниори и јуниорки – ТК Југ, Скопје – 17. и 18.09.22

Претстојниов викенд, 17 и 18 септември 2022 во ТК Југ Скопје се одржува Екипно првенство за јуниори и јуниорки до 14 години од календарот на Тениска федерација на Северна Македонија. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи. Победник на Екипното првенство до 14 за јуниорки е екипата на ЈУГ 1, Миа Спировска и Лина Николовска….

Детаљније

Твојот тенис твоја вистинска приказна – ХАЛКИ ЦРЕШКИ – CHERRY училиште за спорт и тенис

Раскажи им на децата вистинска приказна и си ги „купил“ за цел живот Повеќе за Чери спорт прочитајте овде… Програма за среќни, весели и образувани мали тенисери, кои од првото застанување на тенискиот терен учат потребни вештини и се стекнуваат со знаења за тениската техника, игра и натпреварување. Се е прилагодено на детската возраст и…

Детаљније

Сви наши на Tennis Europe Junior Tour – aвгуст 2022 – први део

Кратак преглед Tennis Europe турнира у августу (период 1.-15. августа) и по нека фотка коју смо добили у редакцији од наших који су играли и постигли лепе резултате. Честитамо свима и само напред!!!

Детаљније

OП на Макеоднија до 14г. – јуниори – ТК Неготино, Неготино – 02.и03.07.2022

Претстојниов викенд, 2 и 3 јули 2022 во ТК Неготино, Неготино се одржува турнир за јуниори и јуниорки до 14 години од календарот на Тениска федерација на Северна Македонија. Се игра на земјена подлога, на четири терена. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи. Заради поголема промоција на детските вештини и детските достигнувања не се…

Детаљније

Филип и Јана на ОП на Макеоднија до 16г. јуниори и јуниорки-ТА Аеродорм – Скопје, 25. и 26.јуни 22.

Предстојниов викенд 25-26 јуни 2022 година, во ТA AEРОДРОМ – Скопје, се одржува турнир до 16 години, од календарот на Тениска Федерација на Северна Македонија. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи! Јана Божиновска и Филип Атанасовски се победници на турнирот до 16 години. Јана во финалето беше подобра од Зара Зографска, додека Филип беше…

Детаљније

Максим и Дариа најдобри на ОП на Македонија до 10г. (црвен и портокалов тенис) за момчиња и девојчиња, во ТК МОНДАНО викенд 11-12 јуни 2022

Предстојниов викенд 11-12 јуни 2022 година, во ТК МОНДАНО (на терените на ТК АБЦ), се одржува црвен и портокалов турнир до 10 години, од календарот на Тениска Федерација на Северна Македонија. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи! Максим Дојчинов и Дариа Ѓоргиевска се победници на портокаловиот турнир одигран овој викенд во Скопје. Финалист кај…

Детаљније

Сара и Марко, Државни прваци на Македонија – Државното првенство на Македонија за момчиња и девојчиња до 12г. – ТА АЕРОДРОМ, Скопје

Претстојниов викенд, 04.-05. мај 2022 во ТА АЕРОДОРОМ, Скопје се одржува Државно првенство на Македонија за момчиња и девојчиња до 12 години од календарот на Тениска федерација на Северна Македонија. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи. Државни прваци на Македонија до 12г. за 2022 се Сара Митевска и Марко Алексовски. Сара во финалето беше…

Детаљније

Катја и Филип најдобри на Државното првенство на Македонија до 16г. – ТК ТЕННИС ПАРК-ПОИНТЕР

Претстојниов викенд, 21-22 мај 2022 во ТК ТЕННИС ПАРК-ПОИНТЕР, Скопје се одржува државно првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 16 години од календарот на Тениска федерација на Северна Македонија. Следете го турнирот на сајтот Мали играчи. Државен првак на Македонија до 16 г. во конкуренција на јуниорки е Катја Ивановска. Второпласирана е Ивана…

Детаљније

ОП на Македонија до 10 г. за момчиња и девојчиња – црвен тенис – ТК МОНДАНО, 14-15 мај 2022 година

Предстојниов викенд 14 – 15 мај 2022 година, во ТК МОНДАНО (на терените на ТК АБЦ), беше одигран црвениот турнир до 10г. за момчиња и девојчиња, од календарот на Тениска Федерација на Северна Македонија. Честито на сите учесници на турнирот!

Детаљније