Nemanja Stokanović, Otvoreno prvenstvo Beograda za mladiće do 16 godina, Teniski centar Master Beograd
Лични Подаци

Немања Стокановић (2005)

Место Рођења: Београд
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТК Црвена звезда
Користи руку: Десну
Tренер: Оливер Николић
Година Отпочињања Каријере: 2013
Хоби / интересовање: Музика
Турнири:

Немања Стокановић

Портрет Малог Играча


Немања Стокановић (ТК Црвена звезда, 2005. годиште) је освојио ОП Београда 2. категорије до 14 година у ТК Privilege, a у истом клубу је играо у финалу турнира до 14 година у јуну. Честитамо!

 

 

❓ Немања, када си почео да тренираш тенис и да ли си тада размишљао о још неком спорту?

Прво хвала вам на честиткама и на посвећеном времену.

Тенис сам почео да тренирам заједно са братом Новаком са 8 година (пре 6 година). Открили смо случајно, на мору да смо талентовани за овај спорт јер је било слободних терена у хотелу, а ми смо ко и сва друга деца желели све да пробамо. Тог лета родила се љубав према тенису.

Кажу да сам много талентован и за кошарку (најстарији брат Никола је веома успешан кошаркаш). Имам осећај за простор, меку руку и к’о од шале погађам тројке, али тенис је победио.

 

 

❓ Твој брат близанац Новак је такође успешан мали тенисер; има ли ривалства међу браћом Стокановић? Рачунате ли колики је међусобни скор? 😉

Ми смо браћа близанци, повезани смо јако и заједно пролазимо кроз све што нам тенис доноси, срећни смо и поносни један на другог кад побеђујемо и освајамо трофеје. Али… искрено, он ми је најтежи ривал на терену. Много се добро познајемо. Спаринге некад добијам ја, некад он, а у званичним мечевима Новак води 2:0 (додуше то је било на 12-ици, на турнирима до 14 година нисмо се још састајали, на Новакову срећу 🙂 )

 

Mali teniser Nemanja Stokanović, Novak Stokanović, TK Crvena zvezda
Близанци Немања и Новак Стокановић некад и сад

 

❓ Можеш ли да нам представиш свог тренера, тениски клуб и другаре са којима тренираш?

Тениски клуб Црвена звезда је мој омиљени клуб. Иначе навијам за Црвену звезду у свим спортовима. Тренер Оливер Николић је тренер уз кога сам начинио прве тениске кораке и до данашњег дана смо заједно на тренинзима. Од ове године и Звездини тренери Ђука и Марко са Новаком и са мном тренирају и спремају нас за Екипно државно првенство у септембру, од којег јако пуно очекујемо као тим. Другари са тениса, са којима проводим тренинге и напорно вежбам, су Александар Поповић, Матија и Лука Прелевић, Андреј Марковић, Антоније Богдановић, Марко Марчетић, Никола Вујчић, а са клупских екипних тренинга су Јован Матовић, Андреј Петровић, Пап Андреј, Тодор Вукомановић, Андрија Загорац и Милан Цветковић. Сви су јако талентовани тенисери и моји добри другови и ван терена.

 

 

❓ Колико пажње посвећујеш тренинзима кондиције и ко је твој кондициони тренер?

Сви су у чуду како могу и по три, четири сата да играм мечеве а да немам посебне кондиционе тренинге, а ја кажем шта би тек било да их имам? Шалим се мало, али мислим да ме то очекује у будућности и да ћу кондиционим тренинзима посветити посебну пажњу већ на јесен.

 

 

❓ Шта добар тенисер треба да има у себи?

Осим талента, за тенис је јако важна спортска интелигенција, концентрација и храброст. Тенис је игра надмудривања са ривалима, где често победи срце и хладна глава а не физичка снага. Тако је у узрасту до 14 година, верујем да је тако и код професионалних тенисера. У такмичарском смислу, вера у себе и жеља за победом су такође јако важни фактори.

 

 

❓ Да ли волиш дубл и са којим познатим тенисером би волео да играш дубл?

Не волим превише дубл, јер сам мало „на своју руку“ и волим да све зависи од мене. Наговарају ме стално да са братом Новаком почнем да тренирам и играм мечеве у дублу, али ми то вешто избегавамо, па иако су нас у поцетку звали „браћа Брајан“, за сада смо сконцентрисани на сингл.

Ако бих био у прилици да бирам, наравно да бих са Новаком Ђоковићем, као најбољим светским тенисером, волео да играм дубл. Уживао бих сигурно.

 

 

❓ Како усклађујеш обавезе у школи, тренинге и турнире? Имаш ли неки хоби?

Идем у јаку и квалитетну београдску Основну школу „Иван Горан Ковачић“ и ево до 8. разреда успевам да успешно одговорим свим обавезама. Одличан сам ђак – 5.0 – као и тенисер, све што пропустим због турнира, надокнадим и наставници ми дају контролне и писмене задатке са максимално седам дана закашњења, нема протекције, али ја то и не очекујем.

Хоби ми је музика, јер сам из музичке породице и осим слушања музике имам и пар својих композиција којима често волим да развеселим браћу, другаре и породицу.

 

 

❓ Какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте.

Углавном слушам страну поп музику, актуелне хитове. Play radio ми је омиљена радио-станица и често је слушам непосредно пред важне мечеве. Рецимо актуелна песма за мене је тренутно Darkside од Alena Walkera, као и од Ed Sheerana-Perfect.

 

 

❓ Да ли си спреман за почетак школске године 🙂 ? Који школски предмет највише волиш?

Нажалост распуст се ближи крају, али спреман сам. Омиљени предмети су ми физика и математика, некоме је то можда тешко, али те науке наспрам тениских мечева од по три сата су за мене релаксација.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.