Милан Славковић о новом терену у TK Classics

Тениски клуб Classics, који се налази се код старог Меркатора на Новом Београду, направио је током лета нови терен, и то је био повод за разговор са председником клуба Миланом Славковићем, који већ више године обавља и функцију председника Тениског савеза Београда и члана извршног одбора Тениског савеза Србије.

Док се у клубу играо турнир девојчица до 14 година, у уторак 17. новембра 2020. године смо разговарали са господином Славковићем, који нам је рекао да је клуб овог лета одлучио да један део некадашњег терена, који је углавном служио за мини-тенис, преуреди и направи сасвим нови терен, који поседује одличну дренажу и чије димензије дозвољавају играње турнира у синглу. Испод терена положено је чак 350 тона камена.

Председник TK Classics Милан Славковић је рекао да приликом изградње терена нису хтели да уклоне један бор, који је остао поред терена, и који и даље чини део амбијенталне целине клуба, иначе познатог по зеленилу и пријатном хладу током летњих месеци.


Детаљније Милан Славковић о новом терену у TK Classics

„И родитељима и деци значи да током ових месеци имају колико-толико нормалне активности. Деца су оптерећена, а морају да имају неку активност, да се правилно развијају и буду срећна и задовољна, и ми из Тениског савеза Београда се трудимо да, поштујући све инструкције које смо добили од надлежних служби, омогућимо деци да играју што више мечева и турнира.“


Затим смо попричали о актуелностима у београдском тенису. Важно је што се играју турнири у Београду као припрема пред државна првенства која су у плану у децембру и јануару, а господин Славковић је најавио свечану доделу годишњих награда и пехара најбољим тенисерима Београда, за коју се нада да ће бити одржана следеће недеље, а још се не зна ког дана. Најавио је да ће награде додељивати личност чији идентитет још остаје тајна, али за коју је сигуран да ће деца бити јако задовољна.


Novi teren u TK Classics, Teniski klub Classics Beograd

Овај бор је заштитни знак TK Classics, и остао је поред терена, као део амбијенталне целине 🙂


Председник Тениског савеза Београда Милан Славковић је рекао да је упутио допис свим београдским клубовима да се максимално придржавају мера предострожности у вези са вирусом корона, јер „деци и родитељима много значи да имају нормалне активности у ово ненормално време“.


Milan Slavković, Teniski savez Beograda, Teniski klub Classics Beograd
Милан Славковић, председник Тениског савеза Београда и директор TK Classics

Господин Славковић је захвалио редакцији Малих играча што већ више година извештава о дечјим тениским успесима, и истакао да ће Тениски савез Београда наставити да лепо сарађује са Малим играчима.

Разговор водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *