Marko Aleksovski, Aleksej Stojanovski, Anastasija Arsovska, Lina Nikolovska, Kristijan Janev, Samoil Cestovaliev, Sara Mitevska, Razvoen sampionat i razvoen trening kamp vo Antalija, Tennis Europe, Severna Makedonija

Националните тимови до 12 и 14 години на Развоен шампионат и Развоен тренинг камп во Анталија од 25.02.2022 до 06.03.2022

Националниот тим до 12 години во состав:

  • Марко Алексовски ТК Југ
  • Алексеј Стојановски ТК Тумба (Cherry sport)
  • Анастасија Арсовска ТК Тумба
  • Лина Николовска ТК Југ

Националниот тим до 14 години во состав:

  • Кристијан јанев ТК Југ
  • Самоил Честовалиев ТК Југ
  • Сара Митевска ТК МТП

предводени од тренерите Тања Стојановска и Круно Деспотовски во периодот од 25.02.2022 и 06.03.2022 се наоѓаат во Анталија – Турција и се дел од Развојниот тренинг камп до 12 г. И Развојниот шампионат до 14 г. на Интернационалната и на Европската тениска Федерација.

Составот на тимовите беше направен по повикот на Државниот селектор Горан Шевченко на 25.01.2022 објавен на сајтот на Тениска Федерација на Северна Македонија кој може да го најдете на овој линк:

http://www.mtftennis.mk/Default.aspx?news=eebabdc3-d580-4994-91ee-e5f8bcaa83c4&ln=3


Детаљније Националните тимови до 12 и 14 години на Развоен шампионат и Развоен тренинг камп во Анталија од 25.02.2022 до 06.03.2022

На развојниот шампионат до 14 години тенисерите имаат можност да играат на два турнири од 2ра категорија кои се во календарот на Tennis Europe, додека на развојниот камп до 12 години тенисерите покрај секојдневните тренинзи настапуваат на два турнири кои имаат неофицијален карактер.


Ви го проследуваме официјалниот пласман на членовите на Националниот тим до 14 години на Првиот развоен шампионат до 14 години

  • Сара Митевска – 7 место
  • Самоил Честовалиев – 10 место
  • Кристијан Јанев – 13 место

Marko Aleksovski, Aleksej Stojanovski, Anastasija Arsovska, Lina Nikolovska, Kristijan Janev, Samoil Cestovaliev, Sara Mitevska, Razvoen sampionat i razvoen trening kamp vo Antalija, Tennis Europe, Severna Makedonija

Сите резултати може да ги најдете на следниот линк:

https://te.tournamentsoftware.com/cookies/?returnurl=%2Fsport%2Fdraws.aspx%3Fid%3DE1A0C219-9BCE-4965-AA0E-22CC8C262E35%26fbclid%3DIwAR0RkNmvR68AodhH4ABjjglSBgHRxR82MD5CaHO7sxQl4F_rRdnBum6JL20

Вториот развоен шампионат е во тек и резултатите може да ги следите на следниот линк:

https://www.tenniseurope.org/sport/draws.aspx?id=574FF0A7-2DEB-4AD2-9AE5-46F1E869FDD5


Cherry Cup Skopje 2022, Skoplje, Skopje Severna Makedonija, Cherry Sport

Убаво искуство за избраните натпреварувачи и за тренерскиот тим, со оглед на тоа што сето свое знаење и можности можат да го споделат и одмерат со натпреварувачите од земјите кои се дел од Развојниот оддел на Интернационалната и Европската Тениска Федерација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.