Портрет Стеле Џимовић

Стела Џимовић (TK Winner; Машина школа тениса Београд, 2007. годиште) је пре неколико дана освојила свој први турнир у конкуренцији до 18  година – ОП Београда 2. категорије у TА Обрадовић. Стела је ове године остварила фантастичне резултате: почетком марта је освојила ОП Београда 2. категорије до 14 година у TK Classics (када је „испунила услов“ да је ближе представимо нашим читаоцима, што нисмо успели због принудне паузе у раду сајта услед болести), играла је у финалу Првенства Београда Б категорије до 14 година у TK Classics у јануару, да би у мају постала вицешампионка Србије до 14 година у ТК ТАЖ у Нишу! Наступила је за репрезентацију Србије до 14 година на 2021 European Summer Cups у Украјини. Налази се на 3. месту ранг-листе Тениског савеза Србије до 14 година. Изванредне резултате постигла је и на Tennis Europe турнирима – двапут је играла у финалу сингла и двапут у финалу дубла. Финалисткиња у синглу и у дублу Стела је била на турниру ETA U16 Crna Reka Open 2021 у Кавадарцима, у финалу сингла је играла на Mostar Open 14&U 2021 ТЕ U14 у Мостару, а финалисткиња у дубла на Banja Luka Open 14&U у Бања Луци. Налази се на 91. месту Tennis Europe ранг-листе до 14 година и на 291. месту ранг-листе до 16 година. Мали играчи вам са задовољством представљају ову перспективну тенисерку!


Детаљније Портрет Стеле Џимовић

Стела, честитамо на свим твојим овогодишњим успесима! Ова година представља годину твог дефинитивног пробоја у врх српског и европског тениса у својој генерацији. Шта мислиш, шта је томе пресудно допринело?

Ове године за моје добре резултате пресудила је моја посвећеност, жеља, вера, као и добар тим људи који су били све време уз мене.


Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd
Стела Џимовић са богатом колекцијом пехара и медаља које је освојила

Потичеш из тениске породице: твоја мама Марина је бивша успешна тенисерка и успешан тениски тренер, тако да си одрасла уз тенис. Шта мислиш, које спортске и животне лекције су најважније од свих којима те мама учи?

Моја мама Марина – сви је знају као Маша, учи ме многе ствари које су поред тениса везане и за  живот. Код ње је услов бављења било чим озбиљнијим у животу – ред, рад и дисциплина. То се њој подразумева да мораш да имаш.


Stela Džimović, Gaja Đuričković, Maša Džimović, Dodela nagrada najboljim teniserima Beograda u 2020. godini, Teniski savez Beograda
Стела Џимовић и Гаја Ђуричковић са својим тренером Машом Џимовић из Машине школе тениса

Осим тениса, потичеш и из фудбалске породице – твој деда је легенда југословенског и српског фудбала и ФК Црвена звезда, Владимир Петровић Пижон. Знамо да те често бодри на турнирима. Има ли неке спортске тајне коју ти је деда некад открио – молимо те да откријеш само за читаоце Малих играча? 🙂

Дека је моја подршка и главни возач, кад има времена да ме вози. Говори ми стално да питам тренера шта ми није јасно и на крају каква сам била.


Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa BeogradMala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd

Да ли би нам представила свој клуб, тренера и другарице са којима наjчешће спарингујеш?

TK Winer је тениски клуб где често тренирам, поред Звезде и Калемегдана. Поред моје маме, радим са још два тренера – то су Александар Ђукановић и Иван Гажо. Имам пуно другарица и другова са којима спарингујем, и увек су различити.


Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd
Стела као мала тенисерка

Колико радиш на кондицији, ко је твој кондициони тренер, и како изгледа један твој кондициони тренинг?

Кондицију до сад сам најмање радила, зато што сам била у развоју. Тек сад крећем озбиљније да радим и имам новог тренера, који се зове Игор Томашевић. Тренутно радимо на снази, јер сам доста порасла па ми је потребно да ојачам.До пре неколико година тренирала си скокове у воду и била првакиња Србије у том захтевном спорту. Шта је теже – стајати на рукама 5 метара изнад воде и направити салто, или сервирати меч-лопту у финалу тениског турнира?

Дефинитивно су то скокови у воду, јер ту исправке нема – имаш право само једанпут један скок. Док код тениса можеш да се избориш за нову меч-лопту. И скокови и тенис су тешки сваки на свој начин; оно што је најтеже је што су ти индивидуални спортови и све зависи од тебе.Ко је твоја омиљена тенисерка, и због чега?

Моја старија омиљена тенисерка је Моника Селеш, због тога што је играла сваки поен као да је меч-лопта и због њеног тужног завршетка каријере, а сада ми се јако свиђа Ема Радукану – свиђа ми се стил који игра и делује јако опуштено, без тензије.


Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd

Шта може да те насмеје на турниру, а шта да те стварно наљути?

На турнирима ме често насмеје моја најбоља другарица Петра, нарочито кад играмо дубл, и мој тренер Ђука кад се шали са мном. Највише ме наљути неправда на погрешно пресуђену лопту.

На турнирима ме често насмеје моја најбоља другарица Петра, нарочито кад играмо дубл, и мој тренер Ђука кад се шали са мном. Највише ме наљути неправда на погрешно пресуђену лопту.


Stela Džimović, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojke do 18 godina, Teniska akademija Obradović, Beograd
Стела Џимовић са победничким пехаром и дипломом

Успеваш ли да ускладиш спортске обавезе са тениским, и да ли ти остаје довољно времена за дружење и можда за неки хоби?

Имам доста хобија. Тренутно је то прављење огрлица и наруквица. Нажалост, од кад је школа почела јако мало времена имам за то.


Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd

Тениски сан Стеле Џимовић је?

Мој тениски сан је да се што више попнем на WTA листи и да учествујем на свим гренд слемовима.


Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd

Откриј нам називе 3 песме са твоје омиљене плејлисте?

Моје омиљене песме су Nirvana, Replay, Dubine…


  • Mala teniserka Stela Džimović, TK Winner Beograd, Mašina škola tenisa Beograd
  • Stela Džimović, Tempo Company Open 2021 U14, Teniski klub Đukić Beograd, Tennis Europe Junior Tour
  • Stela Džimović, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 14 godina, Teniski klub Classics Beograd
  • Stela Džimović, Masters Teniskog saveza Srbije do 14 godina, Teniski savez Srbije, Teniski klub Partizan Beograd
  • Stela Džimović, Ana Džabasan, TSS Tour TK Đukić Beograd do 16 godina, Teniski klub Đukić Beograd, Teniski savez Srbije
  • Stela Džimović, Masters Teniskog saveza Beograda za dečake do 14 godina, Teniski savez Beograd, Teniski klub Match Point Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *