Портрет Вука Крстајића

Вук Крстајић (Црне Гора, члан београдског ТК Харон, 2009. годиште) је победник ОП Београда, турнира 2. категорије до 12 година, одиграног у ТЦ Ђукић. Са задовољством вам представљамо овог талентованог малог тенисера, који је уједно и прошлогодишњи државни првак Црне Горе у конкуренцији до 10 година, а прошле године је освојио међународни турнир „12. Тениске наде“ до 10 година у ТК Харон у Београду.

 

Детаљније Портрет Вука Крстајића

 

❓ Вуче, честитамо! Када си почео да се бавиш такмичарским тенисом и која титула ти је најдража?

Хвала Вам на честиткама.

Такмичарским тенисом почео сам да се бавим прије 3 године. Освојио сам 10-ак пехара и  неколико медаља. Најдражи ми је Трофеј града Београда до 10 година у ТК Харон.

 

 

❓ Долазиш из Будве, где играш за ТК Будванску ривијеру. Можеш ли да нашим пратиоцима представиш свој тениски клуб, тренера и другаре са којима тренираш?

Тренирам у ТК Будванска ривијера свакодневно, тренер ми је отац Мартин Крстајић. Клуб није велики и сви смо као једна породица. Тренирамо по цијели дан заједно и приватно се дружимо. Највише тренирам са Иваном, Артјомом, Настјом и Лили. Спаринге радимо са тренером Стеваном Бојовићем. Тренирамо на теренима хотела Сплендид и хотела Маестрал.

 

 

❓ Са ким највише спарингујеш и дружиш се када си у Београду?

Када сам у Београду углавном тренирам у ТК Харон код тренера Ивана Петковића и у ТК Classics код тренера Марка Зрилића. Они ми тамо организују тренинге, спаринге и све што ми је потребно.

 

 

 

 

❓ Прошле године си освојио међународни турнир „12. Тениске наде“ до 10 година у ТК Харон у Београду. Какве успомене си понео са тог турнира?

То ми је иначе омиљени турнир. Организација је била одлична, сви мечеви су били јаки и неизвјесни до самог краја. После тог турнира добио сам награду да идем у Умаг да играм финални турнир Champions Bowl, гдје је такође била добра организација и гдје сам упознао много другара из свих крајева свијета и освојио 3. мјесто.

 

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Па сад не бих откривао своје предности 🙂 али свакако највише волим да играм нападачки тенис.

 

 

❓ Са којим познатим тенисером би волео да „укрстиш“ рекет?

Највише бих волио са Новаком Ђоковићем наравно, јер сам тенис и почео да играм гледајући његове мечеве, али наравно волио бих и са Домиником Тимом.

 

 

❓ Какве особине по твом мишљењу треба да поседује добар тенисер?

Добар тенисер треба да се бори до краја, да игра фер-плеј и да буде упоран у томе шта ради.

 

 

 

❓ Где видиш себе за десет година?

Ја себе видим на Аустралијан Опену 🙂 јер волим тврду подлогу, мада никада нисам играо на трави, па бих волио и на Вимблдону да подигнем пехар.

 

 

❓ Какви су ти планови за предстојећу летњу сезону?

Планирам пуно да радим, да одиграм 7-8 добрих турнира, јер ове године почињем да играм ETA до 12 година. Волио бих доћи и у Београд да тренирам и да одиграм неки турнир.

Хвала Вам

Вук Крстајић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *