Саша Марковић победник, Лана Станишић и Вук Рађеновић финалисти ITF J5 Zlatibor Open 2021 у TK Zlatibor Springs

Међународни турнир ITF Zlatibor Open 2021 за младиће и девојке до 18 година (5. разреда), одржан је од 6. до 11. септембра 2021. године у ТК Zlatibor Springs на Златибору, у оквиру ITF World Tennis Toura. Директор турнира је био Милош Дедић.

Српски тенисери су остварили одличне резултате на турниру на Златибору: Саша Марковић је освојио дуплу круну (у дублу са Радомиром Томићем), Лана Станишић је освојила 2. место у синглу и у дублу (са Анамаријом Ковачевић), Вук Рађеновић је био финалиста сингла, док су Тара Михаљевић, Никша Арсић и Леон Николић играли у полуфиналу. Браво за све!

Саша Марковић је у српском финалу победио Вука Рађеновића 6-3 6-2, док је у женском финалу Кинескиња Шуман Ву победила Лану Станишић 6-3 7-5.

Саша Марковић и Радомир Томић су у дублу победили српско-италијански пар Филип Маринковић/Стефан Ведовели (Стефан је дуго тренирао у ТА Типсаревић) 6-2 6-4, док су код девојака Кинескиње Ву и Хуанг победиле Анамарију Ковачевић и Лану Станишић 6-3 6-2.


Детаљније Саша Марковић победник, Лана Станишић и Вук Рађеновић финалисти ITF J5 Zlatibor Open 2021 у TK Zlatibor SpringsПрошле године су титулу освојили српска тенисерка Андреа Обрадовић и Рус Михаил Коркунов, а Вељко Крстић и Ива Шепа су освојили друго место. Године 2019. су српски тенисери Михаило Радосављевић и Наталија Сенић освојили су своје прве ITF титуле на Златибору, а Лола Радивојевић и Анђела Петровић (игра под заставом Швајцарске) су освојиле титулу у дублу.

  • Andrea Obradović, Iva Šepa, Veljko Krstić, Mikhail Korkunov, ITF J5 Zlatibor Open 2020 Srbija, Teniski klub Zlatibor Springs
  • Natalija Senić, Mihailo Radosavljević, Danilo Raičević, Yasmeen Ghaoui, Miloš Dedić, ITF Zlatibor Open 2019 Srbija, Teniski klub Zlatibor Springs

Резултати у синглу:

Резултати у дублу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *