Nikolina Pešić, Milica Antić, Mila Spasojević, Dunja Maljević, Natalija Antić, Srđan Jovanović, Ognjen Jovanović, Teniski klub Premium Beograd, TK Premium Beograd, Premium tenis Beograd

Све више одличних малих тенисера у ТК Премиум

У Tениском клубу Премиум из Београда тренира све више деце разних узраста, од 6-7 година па до на међународном плану успешних јуниора. Школа тениса ТК Премиум је ове године врло активна, све више деце наступа и на турнирима из програма tennis’10s, па смо одлучили да једну репортажу из вождовачког клуба посветимо баш тој деци.

У уторак 25. маја 2021. године смо снимили поподневни тренинг школе тениса ТК Премиум на теренима ТК Вождовац на Бањици.


Том приликом смо попричали са Наталијом Антић (7 година), Дуњом Маљевић (8 година), Николином Пешић (7 година), Милицом Антић (10 година) и Милом Спасојевић (12 година). Упитали смо их са ким најчешће тренирају, који део тренинга највише воле, и да ли су почеле да се такмиче на турнирима.


Детаљније Све више одличних малих тенисера у ТК Премиум

Затим смо разговарали са физиотерапетом ТК Премиум Момчилом Радојичићем, који је у клубу 2 године. Његов задатак је да прати развој играча, и да у зависности од типа тренинга прати проблеме који могу да се појаве (упала мишића, деформитети), и у сарадњи са кондиционим тренером прилагођавају се вежбе које помажу играчима да превазиђу те проблеме.


Dunja Maljević, Natalija Antić, Ognjen Jovanović, Teniski klub Premium Beograd, TK Premium Beograd, Premium tenis Beograd
Дуња Маљевић и Наталија Антић са тренером Огњеном Јовановићем

Главни тренер у ТК Премиум Огњен Јовановић рекао нам је да је претходних недеља боравио са играчима на професионалним турнирима, али да му посебан професионални изазов и велико задовољство представља рад са најмлађим тенисерима.

„Тениски клуб Премиум се иначе ове године више активирао по питању школе тениса, омасовљења тог сектора клуба, и по питању пребацивања деце из школе тениса у такмичаре. Најлепши период за тренера је када успе да ту децу пребаци у такмичаре. То је оно што нама треба, нашем савезу.“Огњен Јовановић је рекао да све више деце из школе тениса учествује на турнирима из програма tennis’10s, а клуб планира да ове године организује турнире црвеног, наранџастог и зеленог нивоа, јер већ има велики број такмичара до 14, 16, 18 година, и жели да још више омасови своју школу тениса.

„Битно је да што више људи на нивоу града, на нивоу државе, ради на томе да деца из школа тениса не оду у рекреативни тенис, него у такмичарски; уз неку корекцију цене, уз бољи рад, уз бољу организацију такмичења…“

Желимо малим и великим тенисерима ТК Премиум успешну летњу сезону!

Разговоре водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *