Вукомановић, Коцановић, Ристов и Лакић заблистали на ETA U16 RIO VERDE OPEN у Подгорици

Међународни турнир RIO VERDE OPEN за младиће и девојке до 16 година (3. категорије) одигран је од 10. до 16. јула 2021. године на 6 шљакастих терена ТК Еминент, у главном граду Црне Горе Подгорици. Играно је у оквиру Tennis Europe Junior Toura.

Српски тенисер Тодор Вукомановић играо је у финалу сингла на турниру RIO VERDE OPEN у Подгорици, Оливер Коцановић је освојио титулу у дублу заједно са Румуном Картепутредом, док су црногорски тенисери Ива Лакић и Милан Ристов освојили титулу. Честитамо!

У финалу сингла Милан Ристов је победио Тодора Вукомановића 7-6(3) 7-5, док је Ива Лакић победила Казахстанку Ингкар Душебај 6-2 6-2. Обоје нису изгубили ниједан сет на турниру! Споменимо и одличан наступ Балше Ђоковића из Црне Горе, који је играо у полуфиналу сингла.


Детаљније Вукомановић, Коцановић, Ристов и Лакић заблистали на ETA U16 RIO VERDE OPEN у Подгорици

Letnji teniski kamp EVOLUTION 2021, Kamp Dejana Vukojičića na Zlatiboru, Evolution Kids Tennis, teniski trener Dejan Vukojičić

Оливер Коцановић и Румун Давид Кристијан Картепутреда су у финалу дубла победили црногорски пар Марко Драговић / Милан Ристов 5-7 6-3 10-7.

Стела Џимовић и Петра Коњикушић играле су у полуфиналу дубла, где су поражене од каснијих победница турнира, Казахстанки Душевај и Машабајеве 1-6 4-6. Петра Коњикушић је у синглу стигла до четвртфинала, где је изгубила од касније победнице Иве Лакић. Тодор Вукомановић и Вук Вукићевић из Црне Горе играли су у полуфиналу дубла.

Тенисери из Црне Горе Тара Рашовић, Петра Мирковић и Марко Драговић играли су у четвртфиналу сингла, као и Лука Јанкулоски из Северне Македоније и Емина Лагарија из Босне и Херцеговине.
Тодор Вукомановић је ушао у своје прво финале на ЕТА турнирима ове године, док је Оливеру Коцановићу ово прва ЕТА титула. Милану Ристову ово је прва европска титула у синглу, док Ива Лакић ове године на Tennis Europe U14 турнирима сада има три титуле у синглу и три у дублу: у синглу на турниру Montenegro Cup 2021 у Никшићу, у синглу у синглу и у дублу на Cungu Open 2021 у Улцињу, у дублу на IX Memorijalu Jovana Kukarasa у Суботици. На турниру ČAČAK OPEN 2021 освојила је 2. место у синглу и титулу у дублу. На турниру National Sport Park Open у Тирани, Ива је играла у финалу дубла.Прошле године је репрезентативац Србије Вук Рађеновић освојио дуплу круну на турниру Podgorica Cup 2020, док је Огњен Милић играо у финалу сингла; Вук Рађеновић је заједно са црногорским тенисером Емилом Дапчевићем тријумфовао у дублу.

Ognjen Milić, Vuk Rađenović, Tea Nikčević, Amelie Justine Hejtmanek, Podgorica Cup 2020 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour
Финалисти турнира у Подгорици, српски тенисери Вук Рађеновић и Огњен Милић, Немица Амели Јустине Хајтманек и Теа Никчевић из Црне Горе

Меч-лопта у финалу дубла:


Резултати у синглу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *