Dimitrije Janković, Tarik Pepić, Ivana Vujović, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 14 godina Švajcarac, Teniski centar Master Beograd

ОП Београда, ТЦ Мастер и TА Типсаревић, дечаци 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 19-21.6.21.

Отворено првенство Београда, турнир 3. категорије за дечаке до 14 година, тзв. „швајцарац“, игра се од 19. до 21. јуна 2021. године у ТЦ Мастер и у Тениској академији Типсаревић, у оквиру календара Тениског савеза Београда. Игра се на шљакастим теренима. Пратите турнир уз Мале играче!

Победник турнира „швајцарац“ у ТЦ Мастер је Димитрије Јанковић (HAR), а у ТА Типсаревић Бранислав Маркулин (ABO). Друго место у ТЦ Мастер су освојили Тарик Пепић (TIP), Милош Сретеновић (KOL), Лука Лончар (AGR) и Андреј Миловановић (AGR), а у ТА Типсаревић Миња Живковић (BMK), Ђорђе Шапић (FP), Андреј Ристивојевић (SUN) и Барна Филипаш (SEN). Честитамо!


Branislav Markulin, Minja Živković, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 14 godina Švajcarac, Teniska akademija Tipsarević Beograd
1. и 2. место у ТА Типсаревић: Бранислав Маркулин и Миња Живковић

Детаљније ОП Београда, ТЦ Мастер и TА Типсаревић, дечаци 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 19-21.6.21.


Фотографије које смо у недељу снимили у Тениској академији Типсаревић у СЦ „11. април“:


Фотографије које смо у недељу снимили у Тениском центру Мастер:


Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 21.6.2021. 09.35 h

Резултати у TЦ Мастер:


Резултати у ТА Типсаревић:Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


На овом линку можете пронаћи изјаву коју играч мора да потпише (уместо њега је може потписати и пратилац). Изјаве прикупља судија и доставља их у ТСС, где се чувају 21 дан.


Списак учесника:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1ЈАНКОВИЋ ДИМИТРИЈЕHAR21
2ПЕПИЋ ТАРИКTIP23
3ГРУИЋ ДАНИЛОOTK33
4РАДОЈКОВИЋ АНДРЕЈWIN39
5МИЛОВАНОВИЋ АНДРЕЈAGR39
6ПЕРИЋ ИГОРTIP56
7БАЛИНТ ФИЛИПKIK53
8ЛОНЧАР ЛУКАAGR54
9ШАПИЋ НЕМАЊАFP55
10СРЕТЕНОВИЋ МИЛОШKOL56
11ТАСИЋ НИКОЛАWIN52
12ЗИМОЊИЋ ЛЕОНLOP66
13КРИВОКАПИЋ КРСТОTRK58
14СКОРИЋ МИЛОШSTG72
15МИЦИЋ НИКОЛАAGR69
16ЛАПЧЕВИЋ НЕМАЊАTIP80
17ЛИВАДА ДЕЈАНCZ83
18БАЈРОВИЋ АЛИFIT124
19МАНОЈЛОВИЋ АНДРЕЈDRI89
20ИЛИЋ ИЛИЈАVER85
21ЖИВКОВИЋ МИЊАBMK94
22ШАПИЋ ЂОРЂЕFP98
23МИТРОВИЋ ЛУКАHAR104
24РИСТИВОЈЕВИЋ АНДРЕЈSUN105
25КРИВОКАПИЋ ЈОВАНTRK98
26ФИЛИПАШ БАРНАSEN131
27ПЛЕСКОЊИЋ ВАСИЛИЈЕAGR133
28СЕНЋАНСКИ ЛУКАMCI0
29МАРКУЛИН БРАНИСЛАВABO0
30КОВАЧЕВИЋ ВУКАШИНSUN0
31СУЉИЋ СВИТFOR0
32ПАЈКИЋ АНДРЕЈSLA0
Просечан ранг учесника: 73,00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *