Dragica Stevanović, Anja Ostojić, Tara Kokotović, Jana Drobnjak, Lena Katalinić, Jelena Božović, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 14 godina Švajcarac, Teniski klub Privilege Beograd

ОП Београда, ТК Classics и TK Privilege, девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 19-21.6.21.

Отворено првенство Београда, турнир 3. категорије за девојчице до 14 година, тзв. „швајцарац“, игра се од 19. до 21. јуна 2021. године у ТК Classics и у ТК Privilege, у оквиру календара Тениског савеза Београда. Игра се на шљакастим теренима. Будите уз Мале играче!

Најуспешнија такмичарка у TK Classics је била Ирис Кресовић (DJU), а у TK Privilege Драгица Стевановић (TPC). У TK Classics друго место су освојиле Ива Костић (WIN), Инес Стојановић (SPA) и Елена Душановић (MCI (толико нам је за сада познато), док су у TK Privilege 2. место освојиле Лена Каталинић (HAR), Ања Остојић (HAR), Јана Дробњак (HAR) и Тара Кокотовић (DRI). Честитамо!


Iris Kresović, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 14 godina Švajcarac, Teniski klub Classics Beograd
Ирис Кресовић је освојила највише поена у TK Classics

Детаљније ОП Београда, ТК Classics и TK Privilege, девојчице 14 год, 3. кат, „швајцарац“, 19-21.6.21.Швајцарац или турнир швајцарског система

Швајцарац или турнир швајцарског система је неелиминишући формат турнира који садржи фиксни број кола, слично round-robin систему, само што је број кола знатно мањи, што је у нашем случају четири кола. Такмичари су упарени користећи скуп правила створених да осигурају да увек буду упарени такмичари са истим или сличним бројем победа, али водећи рачуна да се два такмичара састану само једном. Сви такмичари играју у сваком колу, осим ако их је непаран број у том случају се игра још једно додатно коло. Свака победа носи исти број бодова за ранг-листу, а победник је такмичар са највише збирних победа у свим колима. Више информација можете наћи у дну чланка, а упутство за одигравање мечева можете видети овде.


⌛ 20.6.2021. 15. 53h

Резултати у TK Classics:


Коначни резултати у ТК Privilege:


Швајцарац или турнир швајцарског система (наставак)

Швајцарски систем се користи за такмичења у којима има превише учесника да би било могуће одигравање свих мечева (свако са сваким), а елиминисање било ког такмичара пре краја турнира је непожељно. За разлику од round-robin или других система где су сви парови познати од почетка такмичења, у швајцарском систему упаривање мечева за сваку рунду врши се након завршетка претходне рунде и зависи од исхода мечева у претходном колу. Циљ промене система такмичења 3. категорије турнира је да се избегне класични елиминациони турнир и обезбеди свим такмичарима четири меча на турниру, независно да ли је такмичар победио или изгубио у претходним колима. По овом систему после сваког кола се прави распоред за следеће и упарују се победници са победницима а поражени са пораженима, и тиме обезбеђује да свако следеће коло има све уједначеније мечеве, што иде у корист свим такмичарима. Предност оваквог система је што на крају такмичења имамо само једног такмичара без победе, за разлику од елиминационог, где пола учесника нема победу. Још једна предност је што се цео турнир одиграва у два дана. Тренурно предвиђени број такмичара на оваквом турниру је највише 16, а најмање 8.


На овом линку можете пронаћи изјаву коју играч мора да потпише (уместо њега је може потписати и пратилац). Изјаве прикупља судија и доставља их у ТСС, где се чувају 21 дан.


Списак учесница:

БројПрезиме и имеКлубРанг
1КОСТИЋ ИВАWIN28
2КРЕСОВИЋ ИРИСDJU39
3ДУШАНОВИЋ ЕЛЕНАMCI48
4ЈОТИЋ САБРИНАFP51
5ЈЕВТОВИЋ МИЛИЦАMCI53
6ВЛАИСАВЉЕВИЋ СИМОНАPAR58
7СТОЈАНОВИЋ ИНЕСSPA62
8ПЕТКОВИЋ АНТОНИНАCZ63
9МИЛЕНКОВИЋ СОФИЈАABO71
10МАРКОВИЋ МИНАPAR72
11ЂУКИЋ МИЛИЦАWIN75
12ЈУРИШИЋ АНАAGR89
13УЗЕЛАЦ ЈОВАНАPRM90
14ЖИВАНОВИЋ ГАБРИЕЛАFP94
15БРАНКОВИЋ НИНАAGR95
16ПРАТЉАЧИЋ АНДРЕАPRM120
17КАТАЛИНИЋ ЛЕНАHAR112
18МИКРИУКОВА МАРИJАASN125
19СТЕВАНОВИЋ ДРАГИЦАTPC127
20ОСТОЈИЋ АЊАHAR128
21ДРОБЊАК ЈАНАHAR139
22КОКОТОВИЋ ТАРАDRI0
23ЂОКОВИЋ ДИНАDRI0
24МИРИЛОВИЋ ВАЊАELI0
25МИЛОЈКИЋ ИВАMCI0
Просечан ранг учесница: 80,80

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *