Mali teniser Dimitrije Janković, TK Haron Beograd
Лични Подаци

Димитрије Јанковић (2007)

Место Рођења: Београд
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТК Харон
Користи руку: Десну
Tренер: Марија Лопичић
Година Отпочињања Каријере: 2012
Тениски Узор: Новак Ђоковић
Марка Рекета: HEAD
Хоби / интересовање: Филмови, историја
Турнири:

Димитрије Јанковић

Портрет Малог Играча


Димитрије Јанковић (ТК Харон, 2007. годиште) је пре неколико дана освојио ОП Београда 2. категорије до 14 година у ОТК Београд. Честитамо!
Димитрије, одличну форму си достигао у овим зимским условима. Шта је пресудно допринело одличном резултату на турниру у ОТК Београд?

Задњих годину и по дана интензивно тренирам са Маријом Лопичић и она се потрудила да ми исправи неке ударце. Можда је и овај распуст донео опуштеност и спремност да будем добар на турниру и не изгубим ниједан сет. Са мном тренира и Мила Каталинић. Групице са старијим девојчицама са којима тренирам су исто имале утицај на моје самопоуздање, јер су оне старије 2-3 године од мене. Наравно ту је кондициони тренер Горан Укић, који се потрудио да будем физички спреман.Када си почео да тренираш тенис и ко је твој тениски узор?

Тенис сам почео да тренирам са 5 година у ТК Харон. Тата ме је уписао у школицу спорта код Тање Петровић и при повратку са тренинга кући обавезно сам се заустављао и гледао кроз ограду како деца тренирају, док једног дана није изашао Иван Петковић и позвао ме је да пробам. Тада сам се заљубио у тенис.

Мој узор у тенису је Новак Ђоковић, такође волим Монфиса, а од млађих Александра Зверева.Можеш ли да нам представиш свој клуб и тренера? Са којим играчима у клубу најчешће тренираш, а с ким волиш да спарингујеш?

Тренирам у ТК Харон од почетка тренирања, први тренер ми је била Вилма Марковска, потом Мића Миладиновић. Сада ме тренира Марија Лопичић, Иван Петковић ме тренира у групама, а кондициони тренер ми је Горан Укић. Када тренирам у групи најчешће тренирам са Даницом Недељковић, Сашом Штулом, Јелисаветом Спасић, Мином Ранђеловић, Милицом Добросављевић, Флеур Марис и Вуком Вукадиновићем, а волим да спарингујем са Флеур Марис и Даницом Недељковић.Које је твоје најјаче „оружје“ у тенису, и који су сегменти твоје игре на којима још треба да радиш?

Најјаче оружје ми је форхенд и упорност (борбеност), а треба да унапредим игру на мрежи. Марија ми је доста исправила бекхенд, тако да ми је други омиљени ударац бекхенд паралела.Са којим познатим играчем би волео да „укрстиш“ рекет?

То би свакако био Ноле, са којим сам и ревијално пребацивао лоптицу пред почетак Дејвис  купа, Србија – Казахстан.


Mali teniser Dimitrije Janković, TK Haron Beograd

Успеваш ли да ускладиш тениске и школске обавезе? Који ти је омиљени предмет?

Трудим се да школа не трпи због тениса. Омиљени предмет ми је историја.Волиш ли филмове? Имаш ли неки омиљени жанр?

Највише волим да гледам филмове са историјском тематиком, као на пример Апокалипто, Троја,  Гладијатор, Последњи самурај, а један од омиљених филмова је 300- Успон царства, са чувеном изреком „This is Sparta“.

Од домаћих филмова омиљени ми је „Професионалац“, Душана Ковачевића.


  • Mali teniser Dimitrije Janković, TK Haron Beograd, Luka Milovanović
  • Mali teniser Dimitrije Janković, TK Haron Beograd
  • Mali teniser Dimitrije Janković, TK Haron Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *