Andrej Pehčevski, Matej Pehčevski, Alexander Albonetti-Gacev, Zimska Cherry liga 2022, Skoplje, Skopje Severna Makedonija, Cherry Sport, ATK Premium club Skopje

Зимска Cherry лига, ATK premium club, 12-13.2.22.

Зимската Cherry лига се игра и оваа сабота и недела 12 и 13 февруари 2022 во АТК premium club во Скопје, во организација на ЦРЕША СПОРТ (Cherry sport). Резултати и фотографии ќе објавиме на сајтот Мали играчи.

Лигата ја играат во моментов 45 натпреварувачи на возраст од 9 до 15 години од Скопје, Куманово, Охрид, Кавадарци, Гостивар, Тетово, Прешево и  Приштина. Одлична можност за сите кои одлучија да играат и да го искористат зимскиот период за што повеќе мечеви, повеќе игра, толку неопходни за развој на секој играч.


Драги читатели, доколку имате информации, слики и видеа кои сакате да ги споделите со Мали играчи ве молиме проследете ги на вибер контактот 📞 +389 70 287 100


Детаљније Зимска Cherry лига, ATK premium club, 12-13.2.22.

⌛ 13.2.2022. 20.35 h

Резултати – недела 13.02.2022

Крстевска – Бајрам  61 61

Тренески – Алексовски 62 21

Шољаковски – Букичевиќ 20 015 В. Сервира (прекинато заради проблеми со струја)

Јовановски – Бајрам 51

Стефановска – Раденковиќ 63 62


Резултати – сабота 12.02.2022

Херон Ајети – Нас Бајрам 42 14 02

Симона Николовска – Симона Китановска 46 02

Ина Калина Китановска – Деа Крстевска 26 13

Андреј ПехчевскиAlexander Albonetti Gacev 46 22

Нас Бајрам – Ивана Божиновска 16 06

Горјан Вукичевиќ – Максим Тренески 55

Херон Ајети – Дина Тренеска 40 53 31

Деа Крстевска – Ива Стефаноска 75

Алексеј Стојановски – Бојан Кировски 46 31

Андреј Темов – Марио Раденковиќ 64 24


Моментална табела и ранг листа

Zimska Cherry liga 2022, Skoplje, Skopje Severna Makedonija, Cherry Sport, ATK Premium club Skopje
Моментална табела и ранг листа


Распоред – сабота 12.02.2022 и недела 13.02.2022


Како се игра?

Сите играчи се рангирани по квалитет (во мешана конкуренција) и мечевите се договараат за претстојниот викенд зависно од останатите турнирски обврски на секој играч посебно. Мечевите се закажуваат помеѓу играчи со слично тениско ниво, без услов на возраст и траат еден час (по истекот на закажаниот термин од еден час се евидентира резултатот во тој момент). Се игра со зелени и жолти топки (зависно од нивото на играчите) и се играат сетови (бројот на одиграни сетови е дефиниран со вреетраењето на мечот) во формат од 6 добиени гема (со златен поен на џус) или 4 добиени гема (со златен поен на џус за зелен тенис). Победник во мечот оној кој собрал повеќе гемови и доколку еден играч победил подобро рангиран играч од себе на моменталната ранг листа го завзема неговото место.

Кога се игра?

Мечевите се играат секој викенд.


Котизација?

Котизацијата е 600 ден. стартна котизација и 550 ден. од закажан меч


Контакт

+389 70 234 900

Viber: +381 61 665 48 61


Пријавени натпреварувачи

 1. Павел Стевковски 2007
 2. Стефан Новковски 2008
 3. Кристијан Јанев2 2008
 4. Максим Тренески 2008
 5. Александар Шољаковски 2007
 6. Erion Neziri 2008
 7. Alban Sabani 2007
 8. Алексеј Стојановски 2011
 9. Игор Србљак 2008
 10. Петар Џугоманов 2008
 11. Leart Ademi 2007
 12. Теона Андова 2007
 13. Марко Алексовски 2011
 14. Горјан Вукичевиќ 2009
 15. Бојан Кировски 2009
 16. Давор Велјановски 2010
 17. Марио Раденковиќ 2009
 18. Стефан Дебрешлиоски 2010
 19. Alexander Albonetti-Gacev 2009
 20. Иван Трпковски 2011
 21. Јован Додевски 2009
 22. Михаил Ѓеоријевски 2010
 23. Андреј Темов 2012
 24. Андреј Пехчевски 2009
 25. Огнен Павловски 2009
 26. Деа Крстевска 2012
 27. Selim Yildiz 2011
 28. Марко Дебрешлиоски 2010
 29. Ина Калина Китановска 2010
 30. Матеј Пехшевски 2009
 31. Ивана Божиновска 2011
 32. Ива Стефановска 2010
 33. Христијан Ангел Јовановски 2009
 34. Јована Велјановска 2011
 35. Nas Bayram 2011
 36. Heron Ajeti 2012
 37. Надица Блажевска 2011
 38. Симона Николовска 2011
 39. Калин Шољаковски 2012
 40. Марио Шекеров 2010
 41. Симона Китановска 2013
 42. Петар Китановски 2012
 43. Лука Шекеров 2012
 44. Дина Тренеска 2012
 45. Марија Попоска 2012

На крајот од лигата ќе се одигра завршен турнир и ќе се поделат награди во повеќе категории како што се

 • Победник на Лигата
 • Победник на завршниот турнир
 • Најдобро пласирано девојче во Лигата
 • Најмногу одиграни меча
 • Најголем број на победи
 • Најдобра гем разлика
 • Најдобар win rate


Пријавете се да добивате обавестувања на меил кога ќе ја објавиме новата статија. 🔽


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *