Ognjen Milić, Bulgaria Cup 4 U14, Burgas Bugarska, Tennis Europe Junior Tour

Огњен Милић освојио ETA U14 турнир 1. категорије Bulgaria Cup 4 у Бургасу

Tennis Europe турнир 1. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, Bulgaria Cup 4, одржава се од 15. до 22. маја 2021. године у ТК Avenue у Бургасу, у Бугарској. Турнир се игра на 8 шљакастих терена.

Шампион Србије Огњен Милић (2. носилац) освојио је данас титулу на врло јаком турниру у Бургасу, победивши у финалу после преокрета првака Бугарске Александра Василева 5-7 6-2 6-4. Огњен је са прваком Северне Македоније Амаром Хусеиновиќем играо и у полуфиналу дубла. Свака част Огњене!

Огњен је у у полуфиналу победио првака Холандије Меса Ротгеринга 6-1 6-3, а Василев је савладао 5. носиоца и 1. на европској ранг-листи, Тимофеја Дерепаску.

Осим тога, Огњен је у дублу играо у полуфиналу са прваком Северне Македоније Амаром Хусеиновиќем. Њих двојица су у полуфиналу изгубили од немачко-холандског пара Енгел/Ротгеринг 2-6 6-7(5).


Детаљније Огњен Милић освојио ETA U14 турнир 1. категорије Bulgaria Cup 4 у Бургасу


На турниру у Бугарској наступили су прваци Србије, Немчаке, Русије, Холандије, Бугарске, Северне Македоније, што Огњеновом успеху даје додатни значај.

Код девојчица је победила Румунка Ева Марија Јонеску, која је у финалу победила Украјинку Марију Дробишеву 7-5 6-3.

Од осталих тенисера из Србије, на турниру је наступила Миа Милисављевић, која је завршила такмичење у 1. колу.


Огњен Милић је другопласирани на европској ранг-листи до 14 година, а ово му је трећа титула у синглу ове године, после тријумфа на IX Memorijalu Jovana Kukarasa у Суботици и на BOŽIĆNOM TURNIRU у Београду. Огњен је играо и у финалу дубла и полуфиналу сингла на турниру Super категорије Christmas Cup 2021 presented bу ONE SGM у Москви.Резултати до финала:

Bulgaria Cup 4 U14, Burgas Bugarska, Tennis Europe Junior Tour

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *